fbpx
In the heart of the heart of another country: Ένα φεστιβάλ μεταξύ Ελλάδας και Λίβανου

In the heart of the heart of another country: Ένα φεστιβάλ μεταξύ Ελλάδας και Λίβανου

Το “In the heart of the heart of another country”* είναι ένα συλλογικό project μεταξύ σύγχρονης τέχνης και κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων που συνδιοργανώνεται από το AIN, το Μansion και το TWIXTlab. To AIN από την ίδρυσή του εστιάζει στη σύγχρονη συριακή καλλιτεχνική σκηνή, ενώ το Mansion είναι ένας συλλογικός πολυχώρος στο κέντρο της Βηρυτού, ο οποίος κατοικείται από καλλιτέχνες, ερευνητές και ακτιβιστές, με κοινό στόχο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στην πόλη. Με βάση την Αθήνα, το TWIXTlab έχει ιδρυθεί από ανθρωπολόγους και καλλιτέχνες με στόχο να φέρνει σε επαφή τη σύγχρονη τέχνη και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, προκειμένου να κατανοήσει και να παρέμβει στην καθημερινότητα σε μια περίοδο σφοδρών κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων. Το project θα λάβει χώρα σε Αθήνα και Βηρυτό με τη στήριξη των: AFAC (Arab Fund for Art and Culture), Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Αθήνα) και Dawawine (Βηρυτός).

Στόχος του project, που δανείζεται τον τίτλο του από την ποιητική συλλογή της Etel Adnan, είναι να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τις πολύπλοκες διαδικασίες που συμβαίνουν στη Συρία από την επανάσταση κι έπειτα, την πολιτική και κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα και τον Λίβανο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιστέκονται. Επιπλέον σημαντικό παράγοντα αποτελεί η παρουσία των μετατοπισμένων ανθρώπων, μεταναστών ή προσφύγων και οι πολιτισμικές της επιρροές στις και από τις καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές πρακτικές σε αυτές τις τρεις χώρες.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2016 (στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και στο TWIXTlab) και στη Βηρυτό από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου (στο Mansion και στο Dawawine). Το πρόγραμμα αποτελείται από προβολές βίντεο, ταινιών και ντοκιμαντέρ, εκθέσεις, κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια και artist talks. Καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ερευνητές από ή με έδρα την Ελλάδα, τον Λίβανο και τη Συρία θα μοιραστούν και θα ανταλλάξουν σκέψεις, μεθόδους και πρακτικές για να αναλύσουν, να παρέμβουν και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές εντός των τρεχόντων κοινωνικοπολιτικών μετασχηματισμών που συμβαίνουν στις τρεις χώρες. Το πρόγραμμα ευελπιστεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της βάσης για μια μακροχρόνια συνεργασία και διάδραση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συμμετέχοντες:
Maher Abi Samra, Azza Abo Rebieh, Hashem Adnan, Monif Ajaj, Jaber al-Azmeh, Ammar al-Beik, Reem al-Ghazzi, Akram al-Halabi, Jérôme Allamargot, Waseem al-Marzouki, Orwa al-Mokdad, Antonio Augugliaro, Tammam Azzam, Χρίστος Γεωργίου, Ελεάνα Γιαλούρη, Σοφία Γρηγοριάδου, Collec3ve al-Sha'b al-Souri 'Aref Tariquh, Collective No, Γιώργος Ζώης, Gabriele Del Grande, Talal Derki, Ross Domoney, Amr Fahed,Emmanuel Haddad, Marwan Hamdan, Ziad Kalthoum, Γιάννης Καρυπίδης, Κωνσταντής Καστρισιανάκης, Κωνσταντίνος Κατριός, Amal Khalaf, Νίκος Κοσματόπουλος, Έφη Λατσούδη, Ghassan Maasri, Randa Maddah, Abdul-Karim Majdal al-Beik, Khaled Malas, Ossama Mohammed, Αφροδίτη Μπάμπαση, Φανή Μπήτου, Γιάννης Μπιλίρης, Ayman Nahle, Mohamad Omran, Aldo Pancari, Νίνα Παππά, Ελπίδα Ρίκου, Mahmoud Safadi, Abir Saksouk, Tawfiq Saleh, Muzaffar Salman, Wi'am Simav Bedirxan, Επαμεινώνδας Σκαρπέλης, Khaled Soleiman al-Nassiry, Tracing Movements, Ηώ Χαβιαρά, Άρης Χατζηστεφάνου.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

3-6 Ιουνίου, 2016
TWIXTlab: Εμπεδοκλέους 19 (Πλ. Βαρνάβα), 116 35 Παγκράτι, Αθήνα, Ελλάδα

Ταινιοθήκη της Ελλάδας: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, 104 35 Κεραμεικός, Αθήνα, Ελλάδα

19-25, Σεπτεμβρίου 2016
Mansion: Abdelkader Street, Zoqaq el-Blat, Βηρυτός, Λίβανος
Dawawine: Acar Bldg. (same as Blom Bank) 2nd Floor, al-Arz Street, Saifi, Gemayzeh, Βηρυτός, Λίβανος

Στοιχεία Επικοινωνίας
AIN-Delphine Leccas:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Mansion-Sandra Iché και Ghassan Maasri: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
TWIXTlab-Ηώ Χαβιαρά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.m

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Κάρι» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια ακόμη κινηματογραφική προβολή, μεταφορά ομότιτλου μυθιστορήματος του «Βασιλιά»,...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.