fbpx
«Χωρίς διέξοδο» της Τούλας Ρεπαπή

«Χωρίς διέξοδο» της Τούλας Ρεπαπή

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Τζακ (Όουεν Ουίλσον) με τη γυναίκα του, Άνι (Λέικ Μπελ), και τις δύο κόρες τους, την επτάχρονη Λούσι (Στέρλινγκ Τζέρινς) και την πεντάχρονη Μπιζ (Κλερ Γκίαρ), βρίσκονται στο αεροπλάνο και σε λίγο προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη. Πίσω τους στο αεροπλάνο κάθεται ο Χάμοντ (Πιρς Μπρόσναν), ένας τύπος εξωτικός, κάτι σαν κυνηγός και τζέντλεμαν, με τον οποίον η μικρή Μπιζ πιάνει κουβέντα.

Ο Τζακ είναι στέλεχος σε μια πολυεθνική εταιρεία, την Cardiff, η οποία διαχειρίζεται υδάτινους πόρους και έχει συνάψει μια μεγάλη συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας. Όταν προσγειώνονται στην Μπανγκόκ και κατά την έξοδό τους από το αεροδρόμιο, διαπιστώνουν πως σε αυτό το πολύχρωμο πλήθος που τους περιτριγυρίζει δεν υπάρχει κανείς που να μπορούν να τον εμπιστευτούν για να φθάσουν στο ξενοδοχείο που τους έχει κλείσει η εταιρεία. Όμως, ούτε κανένας από την εταιρεία βρίσκεται εκεί για να τους παραλάβει. Το ύφος του πανικού είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του Τζακ.

Εκείνη τη στιγμή βγαίνει και ο Χάμοντ, ο οποίος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και του προτείνει να πάνε όλοι μαζί με το βαν που έχει έρθει να τον παραλάβει. Στη συζήτηση που κάνουν, διαπιστώνουν πως μένουν και στο ίδιο ξενοδοχείο. Φθάνοντας εκεί, βλέπουν κρεμασμένα στην είσοδο του ξενοδοχείου μεγάλα μπάνερ, όπου είναι τυπωμένα τα πρόσωπα του ιδιοκτήτη της Cardiff και δύο άλλων διευθυντών της – ένα από αυτά είναι του Τζακ.

«Χωρίς διέξοδο» της Τούλας Ρεπαπή

Την επομένη το πρωί, ο Τζακ κατεβαίνει στη ρεσεψιόν για να παραπονεθεί πως ούτε το τηλέφωνο δουλεύει ούτε και η τηλεόραση. Ζητώντας δε να αγοράσει εφημερίδα, διαπιστώνει πως και αυτή είναι τριών ημερών. Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου τον στέλνει σε ένα άλλο κατάστημα. Όμως και εκεί οι εφημερίδες είναι των προηγουμένων ημερών. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, πέφτει πάνω σε μια συμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων και ανταρτών.

Λίγο νωρίτερα, μέλη της ομάδας των ανταρτών είχαν δολοφονήσει τον πρωθυπουργό, διότι έδωσε το δικαίωμα στην Cardiff να διαχειριστεί το νερό της χώρας τους. Ένα από τα πρόσωπα που κυνηγούσαν τώρα ήταν και του Τζακ, που η φωτογραφία του ανέμιζε στα διαφημιστικά μπάνερ της πόλης, αλλά και του ξενοδοχείου. Και ο Τζακ ήταν στον δρόμο ανάμεσά τους...

Ο Όουεν Ουίλσον, ο αγαπημένος Μακουίν μικρών και μεγάλων, αλλά και ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός του Γούντι Άλεν, σε αυτή την ταινία έρχεται να επιδείξει και άλλες ικανότητές του, κρατώντας μας σε συνεχή αγωνία. Ο Πιρς Μπρόσναν, άλλοτε υπόγειος και άλλοτε μοναδικός σαν τον Τζέιμς Μποντ, έρχεται συνεχώς μέσα στο έργο σαν από μηχανής Θεός δίνοντας λύσεις. Και οι δύο μαζί, όπως και τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται και τους εμπλέκουν όλους, είναι τόσο καταιγιστικά, ώστε ο θεατής δεν χαλαρώνει ποτέ. Είναι ένα έργο γεμάτο αγωνία, περιπέτεια και δράση.

Τι να κάνετε; Θα σας κρατήσει με την ψυχή στο στόμα από την αρχή μέχρι το τέλος!

«Χωρίς διέξοδο» της Τούλας Ρεπαπή

Σκηνοθεσία: Τζον Έρικ Ντόουντλ
Σενάριο: Τζον Έρικ Ντόουντλ, Ντρου Ντόουντλ
Παραγωγή: Ντρου Ντόουντλ, Μάικλ Λίτβακ, Ντέιβιντ Λάνκαστερ
Ηθοποιοί: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν
Μουσική: Μάρκο Μπελτράμι, Μπακ Σάντερς
Διανομή: Tanweer

Από 29 Οκτωβρίου 2015 στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Κάρι» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια ακόμη κινηματογραφική προβολή, μεταφορά ομότιτλου μυθιστορήματος του «Βασιλιά»,...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.