fbpx
«Ανίερη συμμαχία» της Τούλας Ρεπαπή

«Ανίερη συμμαχία» της Τούλας Ρεπαπή

Σε σκηνοθεσία του Σκοτ Κούπερ (CRAZY HEART, ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ), η ταινία ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (BLACK MASS) βασίζεται στο βιβλίο Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, των Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’ Νιλ. Σύμφωνα με την υπόθεση, στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI Τζον Κόνολι (Τζόελ Έντζερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ (Τζόνι Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε έναν κοινό στόχο: την ιταλική Μαφία. Έτσι γίνεται μια ανίερη συμμαχία, η οποία επιτρέπει στον Γουάιτι να διεισδύσει ανεξέλεγκτα στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης. Αδελφός του Γουάιτι είναι ο Μπιλ Μπάλτζερ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς), ο οποίος ως γερουσιαστής της Βοστόνης εκπροσωπεί την απόλυτη εξουσία της έννομης τάξης και ουδεμία σχέση έχει με τις υποθέσεις του αδελφού του.

Ανίερη Συμμαχία (Black Mass)

Ωστόσο, και τους τρεις αυτούς άνδρες συνδέει ένας ιερός δεσμός, αυτός που γεννήθηκε κατά τα παιδικά τους χρόνια στη μικρή συνοικία της Βοστόνης όπου μεγάλωσαν, το Σάουθι Μία, μια κλειστή γειτονιά όπου όλοι ήταν δεμένοι μεταξύ τους και πιστοί στον Γουάιτι: τον είχαν για είδωλο, διότι ήταν χαρισματικός, συναρπαστικός. Ο Γουάιτι ήταν ένας σταρ εκείνης της εποχής, που τραβούσε τον κόσμο κοντά του και γινόταν αρχηγός. Πάνω σε αυτή την παιδική και αργότερα εφηβική σχέση τους, ο Τζον Κόνολι πείθει τον Γουάιτι να συνεργαστούν και να «δώσει» στο FBI στοιχεία τα οποία θα ενοχοποιούν τον αρχηγό της Μαφίας, με αποτέλεσμα να μπορέσει να τον συλλάβει. Ωστόσο, με την απεριόριστη προστασία του, το FBI δημιούργησε άθελά του τον μεγαλύτερο εγκληματία του 20ού αιώνα.

Ανίερη Συμμαχία (Black Mass)

Ο Τζόνι Ντεπ ερμηνευτικά έχει κερδίσει τις καρδιές μας με το ταλέντο και τη γοητεία του. Κάθε φορά, λόγω των ολοκληρωτικών μεταμορφώσεών του, ο θεατής αντικρίζει ναι μεν ένα διαφορετικό πρόσωπο, αλλά πάντα απολαμβάνει τις σταθερά υψηλές υποκριτικές του ικανότητες. Έτσι και τώρα, με άλλο πρόσωπο, άλλη φωνή και ένα βεβαρημένο σώμα έρχεται και ζωντανεύει με δυναμισμό τον αδίστακτο Γουάιτι, αφήνοντας άφωνο τον θεατή. Επίσης, άριστη επιλογή είναι και ο Τζόελ Έντζερτον στον ρόλο του Τζον Κόνολι, του πράκτορα που αφήνει να τον παρασύρει άλλοτε η φιλοδοξία και άλλοτε η παλιά του εμπιστοσύνη στον Γουάιτι. Τη γυναίκα του Γουάιτι ενσαρκώνει η Ντακότα Τζόνσον (γνωστή από τις ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ), ενώ την ηγετική μορφή του FBI υποδύεται ο Κέβιν Μπέικον (APOLLO 13).

Τι να κάνετε: Θέλει συζήτηση;

Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2015 (εκτός συναγωνισμού), Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο 2015, Νύχτες Πρεμιέρας / 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2015.

Ανίερη Συμμαχία (Black Mass)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σκοτ Κούπερ
Σενάριο: Μαρκ Μαλούκ, Τζεζ Μπάτεργουορθ
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έντζερτον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον, Κέβιν Μπέικον
Παραγωγή: Σκοτ Κούπερ, Τζον Λέσερ, Πάτρικ ΜακΚόρμικ, Μπράιαν Όλιβερ, Τάιλερ Τόμσον
Φωτογραφία: Μασανόμπου Τακαγιανάγκι
Μουσική: Junkie XL (Τομ Χόλκενμποργκ)
Διανομή: Tanweer

Από 15 Οκτωβρίου 2015 στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«“Άγνωστοι μεταξύ μας” του Άντριου Χέιγκ» του Μανώλη Γαλιάτσου

Η θλίψη των βρικολάκων Όλη η ταινία βρίσκεται εκεί, συμπυκνωμένη στο πρώτο πλάνο της, με την παρατεταμένη διπλοτυπία της πόλης που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει και του ήρωα που αναμένει πίσω απ’ το τζάμι του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.