fbpx

«Ο Λαβύρινθος: Πύρινες δοκιμασίες» της Τούλας Ρεπαπή

Ο έφηβος Τόμας, στην πρώτη ταινία της σειράς, THE MAZE RUNNER: Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ (2014), μεταφέρεται με ένα παράξενο ασανσέρ αναίσθητος σε μια κοιλάδα. Όταν ανακτά τις αισθήσεις του, συνειδητοποιεί πως το μέρος αυτό είναι κλεισμένο περιμετρικά μ’ ένα πανύψηλο τείχος. Συνειδητοποιεί, επίσης, πως έχει χάσει τη μνήμη του. Δεν θυμάται ούτε το όνομά του. Εκεί βρίσκει μια ομάδα νεαρών, που είναι συνομήλικοί του. Πολλοί βρίσκονται περί τα τρία χρόνια εκεί, ενώ ορισμένοι επιλεγμένοι από αυτούς προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον Λαβύρινθο που τους περικλείει, για να μπορέσουν να δραπετεύσουν. Όμως, δεν έχουν καταφέρει τίποτα, αναπαράγουν τις ίδιες κινήσεις καθημερινώς, κάθε φορά που ανοίγει μια πύλη του Λαβυρίνθου, ενώ πολλοί σύντροφοί τους, που παραβίασαν τους κανόνες και μπήκαν μέσα σε αυτόν, χάθηκαν ή πληγώθηκαν θανάσιμα από κάποιο από τα βιονικά τέρατα που τον κατοικούν.

Ο Τόμας κάνει τη διαφορά: όχι μόνο γίνεται αρχηγός τους, αλλά και όσοι τον ακολουθούν καταφέρνουν να δραπετεύσουν και βρίσκονται στο εργαστήριο – τη μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση, γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής, από όπου τους έστειλαν εκεί. Στο εργαστήριο, βρίσκονται όλοι νεκροί. Τότε, ο Τόμας και η παρέα του αρπάζονται κυριολεκτικά από μια αντιστασιακή ομάδα πολεμιστών, που τους οδηγεί έξω από το εργαστήριο. Αυτό που αντικρίζουν είναι ένα άνυδρο, ερημωμένο μέρος.

«Ο Λαβύρινθος: Πύρινες δοκιμασίες» της Τούλας Ρεπαπή

Η ταινία αυτή κατέκτησε το νεανικό κοινό το 2014. Τώρα, στο δεύτερο μέρος, Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: ΠΥΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ (ΜΑΖΕ RUNNER: THE SCORCH TRIALS), η ομάδα του Τόμας έχει νέα θέματα να αντιμετωπίσει και συναρπάζει τους νεαρούς θεατές μέσα από ξέφρενη δράση, ανατροπές και ηρωικές κινήσεις κι αποφάσεις. Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα. Σιγά σιγά, εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινης Γης.

Οι Πύρινες δοκιμασίες είναι το δεύτερο μέρος της σειράς βιβλίων Maze Runner του Τζέιμς Ντάσνερ, τα οποία είναι μπεστ σέλερ και βασίζονται σε μια εξαιρετική κεντρική ιδέα με άφθονο σασπένς και μυστήριο, αλλά και ατμόσφαιρα που θυμίζει τους Αγώνες πείνας, τον Άρχοντα των μυγών και την τηλεοπτική σειρά LOST. Προσωπικά μου θύμισε –όσον αφορά το βιονικό τέρας, που είναι ο φύλακας του Λαβύρινθου– το ALIEN με τη Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

Τελευταία, ταινίες που έχουν να κάνουν με φανταστικές υποθέσεις για την καταστροφή του κόσμου, αλλά και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, έρχονται για να μας υποδείξουν το κακό που κάνουμε στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και να μας ευαισθητοποιήσουν πάνω στο θέμα αυτό.

Τι να κάνετε; Αν είσαστε αυτής της ηλικίας, είναι ακριβώς για εσάς!

«Ο Λαβύρινθος: Πύρινες δοκιμασίες» της Τούλας Ρεπαπή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ουές Μπολ
Σενάριο: Τ.Σ. Νάουλιν
Ηθοποιοί: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Έινταν Γκίλεν, Κάγια Σκοντελάριο, Κι Χονγκ Λι, Τόμας Μπρόντι-Σάνγκαστερ, Πατρίτσια Κλάρσον, Λίλι Τέιλορ
Μουσική: Τζον Παεζάνο
Διανομή: ODEON

Από 24 Σεπτεμβρίου 2015 στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Κάρι» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια ακόμη κινηματογραφική προβολή, μεταφορά ομότιτλου μυθιστορήματος του «Βασιλιά»,...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.