fbpx
«Η Ρίκι και η ροκ» της Τούλας Ρεπαπή

«Η Ρίκι και η ροκ» της Τούλας Ρεπαπή

H Ρίκι (Μέριλ Στριπ), ή αλλιώς Λίντα Μπράμελ, είναι η ροκ τραγουδίστρια της Flash Band. Μαζί της είναι και ο μπασίστας/τραγουδιστής Γκρεγκ (Ρικ Σπρίνγκφιλντ), αρκετά χρόνια νεότερός της, που την πολιορκεί. Κάθε βράδυ, σε αυτό το συνοικιακό μπαρ, η Ρίκι γίνεται η ψυχή της μπάντας και, παρά την ηλικία της, καταφέρνει να μεταδίδει πάθος και κέφι με τη μουσική της στους ετερόκλητους και παρωχημένους θαμώνες του. Το πρωί, για να τα βγάλει πέρα, δουλεύει ως ταμίας στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς.

Τελευταία, η Ρίκι έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από την Ιντιάνα και δεν έχει απαντήσει σε κανένα από αυτά. Όταν τελικά σηκώνει το ακουστικό, στη γραμμή είναι ο Πιτ (Κέβιν Κλάιν), ο πρώην άνδρας της. Της ζητά να τους επισκεφθεί για λίγες ημέρες, διότι η κόρη τους, η Τζούλι (Μάμι Γκάμερ), περνά δύσκολες μέρες. Την εγκατέλειψε ο άνδρας της. Ο Πιτ επιμένει πως πρέπει να έρθει στο σπίτι τους –το οποίο η Ρίκι/Λίντα είχε εγκαταλείψει χρόνια πριν– διότι η δεύτερη γυναίκα του, η Μο (Όντρα ΜακΝτόναλντ), βρίσκεται στον άρρωστο πατέρα της και ο ίδιος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την Τζούλι.

«Η Ρίκι και η ροκ» της Τούλας Ρεπαπή

Όταν η Ρίκι φθάνει στην Ιντιάνα, κάνει ό,τι μπορεί για να διορθώσει τις σχέσεις της με την οικογένειά της, από την οποία έχει πλέον αποξενωθεί. Οικογενειακά θέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, που την κάνουν να νιώθει παράταιρη, διλήμματα και τύψεις απέναντι σε όλους αυτούς που εγκατέλειψε τότε, θέματα τα οποία τη φέρνουν αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα που δεν είχε φανταστεί. Συγκινητικά, ανατρεπτικά και κωμικά γεγονότα εκτυλίσσονται με όλους συνδέοντάς τη μαζί τους με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Ιδιαίτερα με τα τρία της παιδιά, τα οποία ως μια εκκεντρική μητέρα και προσωπικότητα που είναι, προτίμησε να εγκαταλείψει, προκειμένου να κυνηγήσει το ροκ-εν-ρολ όνειρό της.

Τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, η Μέριλ Στριπ μάς ξαφνιάζει ευχάριστα ακόμη μια φορά, όχι μόνο για τη μεταμόρφωσή της, αλλά και για τις μουσικές της ικανότητες – δεν δίστασε για τις ανάγκες του ρόλου να μάθει να παίζει κιθάρα. Τις φωνητικές της ικανότητες, τις οποίες έχουμε ήδη διαπιστώσει στο μιούζικαλ MAMMA MIA, αυτή τη φορά τις αναδεικνύει ακόμη περισσότερο ερμηνεύοντας τη Ρίκι, με πιο μπάσα και αισθαντική φωνή –live καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου– επικοινωνώντας με τον θεατή και παρασύροντάς τον στους ήχους της μουσικής της, με αποτέλεσμα να προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο σε αυτόν τον δικό της, μοναδικό τρόπο που έχει να δίνει πνοή στους ρόλους της.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, βετεράνο σκηνοθέτη, Τζόναθαν Ντέμι (Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ), ενώ την εξαιρετική ομάδα των συντελεστών συμπληρώνει η ανθρωποκεντρική και βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφος Diablo Cody (JUNO).

«Η Ρίκι και η ροκ» της Τούλας Ρεπαπή

Την καταθλιπτική και αποξενωμένη κόρη της υποδύεται απολαυστικά η πραγματική θυγατέρα της Μέριλ Στριπ, η Μάμι Γκάμερ (CAKE, τηλεοπτική σειρά THE GOOD WIFE), ενώ η ταινία γίνεται η αφορμή για να ξαναβρεθεί στο πανί μαζί της (μετά το Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙ) ο Κέβιν Κλάιν. Μαζί τους και ο ροκ σταρ Ρικ Σπρίνγκφιλντ, ο οποίος υποδύεται τον σύντροφό της όχι μόνο στην μπάντα αλλά και στη ζωή, όπου με μια ρεαλιστική ερμηνεία αφήνει να αναδυθεί μια πραγματικότητα: πως το μεγαλύτερο χάρισμα των μεγάλων ηθοποιών –όπως η Μέριλ Στριπ– είναι να απογειώνουν το ταλέντο όλων όσοι μοιράζονται σκηνές μαζί τους.

Στην ταινία αυτή θα απολαύσετε ακόμη μια φορά τη Μέριλ Στριπ, ταυτόχρονα θα συγκινηθείτε και θα γελάσετε, ενώ η μουσική της θα σας παρασύρει.

Τι να κάνετε; Να τη δείτε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Jonathan Demme
Σενάριο: Diablo Cody
Παίζουν: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Audra McDonald, Sebastian Stan, Rick Springfield
Διανομή: Feelgood

Από 10 Σεπτεμβρίου 2015 στους κινηματογράφους.

 

 Δείτε το trailer της ταινίας


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«“Άγνωστοι μεταξύ μας” του Άντριου Χέιγκ» του Μανώλη Γαλιάτσου

Η θλίψη των βρικολάκων Όλη η ταινία βρίσκεται εκεί, συμπυκνωμένη στο πρώτο πλάνο της, με την παρατεταμένη διπλοτυπία της πόλης που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει και του ήρωα που αναμένει πίσω απ’ το τζάμι του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.