fbpx
«Το τραγούδι του φοίνικα» της Τούλας Ρεπαπή

«Το τραγούδι του φοίνικα» της Τούλας Ρεπαπή

Σύμφωνα με την υπόθεση, η Νέλι, μια πλούσια Εβραία που ζει στη Γερμανία, συλλαμβάνεται από τους Ναζί, βασανίζεται, αλλά καταφέρνει και δραπετεύει. Τα βασανιστήρια που έζησε την έχουν παραμορφώσει στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί μια σειρά από επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, που την κάνουν αγνώριστη. Με αυτό το νέο πρόσωπο επιστρέφει στα συντρίμμια πλέον της πόλης όπου ζούσε αναζητώντας τον πιανίστα άντρα της, Τζόνι. Τα βράδια ψάχνει στα μπαρ όπου παίζουν ζωντανή μουσική, μήπως εργάζεται σε κάποιο από αυτά. Τον εντοπίζει. Δεν τον λένε πια Τζόνι και είναι καθαριστής σε ένα μπαρ. Γνωρίζονται και αυτός δεν την αναγνωρίζει. Ωστόσο, κάτι επάνω της του θυμίζει τη γυναίκα του, που τη θεωρεί νεκρή, κι έτσι της προτείνει λόγω της ομοιότητάς της να υποδυθεί ότι είναι αυτή, με σκοπό να διεκδικήσουν την περιουσία της. Η Νέλι ξαφνιάζεται, δεν ξέρει αν πραγματικά θέλει να το κάνει, αλλά πιστεύει πως έτσι θα μάθει την αλήθεια για τον άντρα της. Όμως ανακαλύπτει κάτι εντελώς απροσδόκητο.

Ο σκηνοθέτης των YELLA και BARBARA, Κρίστιαν Πέτζολντ, με ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ (PHOENIX), όπου υπογράφει και το σενάριο, δίνει στον θεατή μια ταινία η οποία είναι ένα μείγμα τέχνης οπτικής, τρόμου, ρεαλισμού, έρωτα, μυστηρίου, αγωνίας και μουσικής. Το τραγούδι της Billie Holiday «Speak low» χαρακτηρίζει την ταινία και σε συνδυασμό με τη μουσική της δεκαετίας του '30 –Cole Porter, «Night and Day»– δημιουργούν αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα και αναβίωση εκείνης της εποχής. Η Νίνα Χος, η σημαντικότερη σύγχρονη κινηματογραφική και θεατρική Γερμανίδα ηθοποιός, είναι εξαιρετική. Ενσαρκώνει τον ρόλο της Νέλι με ευαισθησία, χάρη και ρεαλισμό, έχοντας δίπλα της στον ρόλο του Τζόνι τον Ρόναλντ Ζέρφελντ, ο οποίος δίνει με άνεση και πειστικότητα αυτό το διπλό της προσωπικότητας του ήρωα, που διαθέτει την ευγενή εμφάνιση και το εγκληματικό μυαλό. Μαζί τους, επίσης πολύ καλή στην ερμηνεία της, η Νίνα Κούντζερντοφ υποδύεται μια απόμακρη και απρόβλεπτη φίλη της Νέλι.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ είναι μια ταινία που, λόγω της αρτιότητάς της, τολμώ να πω πως πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα για το Όσκαρ της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του επόμενου έτους.

Τι να κάνετε; Να μην τη χάσετε!
Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Τορόντο, Βραβείο Fipresci, Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτζολντ
Σενάριο: Κρίστιαν Πέτζολντ
Πρωταγωνιστούν: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κούντζερντοφ
Διανομή: SEVEN FIMS

Από 19 Μαρτίου 2015 στους κινηματογράφους.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«“Άγνωστοι μεταξύ μας” του Άντριου Χέιγκ» του Μανώλη Γαλιάτσου

Η θλίψη των βρικολάκων Όλη η ταινία βρίσκεται εκεί, συμπυκνωμένη στο πρώτο πλάνο της, με την παρατεταμένη διπλοτυπία της πόλης που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει και του ήρωα που αναμένει πίσω απ’ το τζάμι του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.