fbpx
«Ανασκαφή στην Αθήνα» στην αίθουσα τέχνης ENA Contemporary

«Ανασκαφή στην Αθήνα» στην αίθουσα τέχνης ENA Contemporary

Η αίθουσα τέχνης ENA Contemporary / Kaplanon Galleries σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τίτλο Ανασκαφή στην Αθήνα.

Η Αθήνα ως ένα ρευστό και ημιδιαφανές παλίμψηστο μνήμης και προσωπικών προβολών αναδύεται μέσα από έναn συνεχή διάλογο με το πολιτιστικό, ιστορικό και ψυχικό της απόθεμα. Με αφετηρία θραύσματα από αθηναιογραφικά κείμενα του Νίκου Βατόπουλου, δημοσιευμένα όλα στην εφημερίδα Η Καθημερινή, επιχειρείται μiα εικαστική προσέγγιση της Αθήνας ως ενός κοινού τόπου βιωμάτων, αναφορών και προσδοκιών. Τριάντα δύο (32) εικαστικοί δημιουργοί προσεγγίζουν πτυχές της ιδέας της Αθήνας μέσα από αστικά τοπία, εσωτερικά, πρόσωπα της πόλης και ψευδαισθητικές αναπαραστάσεις, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας πολυεπίπεδης διαστρωμάτωσης κατανόησης, εφεύρεσης και προσωπικής ερμηνείας της πρωτεύουσας.

H έκθεση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης ENA Contemporary (Βαλαωρίτου 9γ´) και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018.

Στο πλαίσιο της έκθεσης εκδίδεται Βιβλίο/Κατάλογος με τα κείμενα και τα αντίστοιχα έργα. Ακόμη, θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις για την Αθήνα, με αφορμή τα άρθρα και τα έργα που δημιουργήθηκαν.

Η έκθεση είναι μια παραγωγή της Kaplanon Galleries / ENA Contemporary σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Αδαμάκης, Δημήτρης Αναστασίου, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Μαρία Γιαννακάκη, Στέφανος Δασκαλάκης, Μαρία Διακοδημητρίου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Κρανάκης, Δημήτρης Κρέτσης, Νίκος Λεοντόπουλος, Βασίλης Λιαούρης, Καλλιρρόη Μαρούδα, Τίμος Μπατινάκης, Γεύσω Παπαδάκη, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βασίλης Παπανικολάου, Φάνης Παρασκευουδάκης, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Πιστώνης, Αχιλλέας Ραζής, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Στάβερης, Αντώνης Τσακίρης, Βιργινία Φιλιππούση, Βασιλική Φίλου, Κατερίνα Χαδουλού, Αθηνά Χατζή, Τάσος Χώνιας.

ENA Contemporary
Βαλαωρίτου 9γ, Αθήνα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας»: Έκθεση βιβλιοδεσίας στην Κέρκυρα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας, στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Σοφία Φωτιάδου: «Out of the box _ Fearless» στη Sianti Gallery

Η ατομική έκθεση της Σοφίας Φωτιάδου με τίτλο “Out of the box _ Fearless” στη Sianti Gallery είναι μία έκθεση όπου διερευνά ανθρώπινα θέματα που αποδίδονται με μία άλλη πρωτότυπη ζωγραφική γλώσσα: η επιλογή μεταξύ (του...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ingbert Brunk: «Γη και φως»

Η δική του πατρίδα είναι το μάρμαρο της Νάξου. Η  απαστράπτουσα και πολύχρωμη κρυσταλίνα. Αυτό το υλικό μάγεψε τον Γερμανό γλύπτη Ingbert Brunk, που επέλεξε να ζει τα τελευταία σαράντα χρόνια στη Νάξο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.