fbpx
«Θεόδωρος Παπαγιάννης: “Τελετουργικό”»: στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Θεόδωρος Παπαγιάννης: “Τελετουργικό”» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει την έκθεση γλυπτών του Θεόδωρου Παπαγιάννη με τίτλο Τελετουργικό, το Σάββατο 1 Ιουλίου (ώρα 20:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, ομότιμος καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, παρουσιάζει εννέα μνημειακών διαστάσεων γλυπτά, φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα ή δεύτερης χρήσης υλικά, δημιουργώντας μια αλληλουχία φαντασιακών μορφών με τελετουργικό χαρακτήρα. Απέναντι σε αυτές τις μορφές, ανδρικές και γυναικείες, βρίσκεται το ελαιόλαδο, πανάρχαια προσφορά της γης στον άνθρωπο. Η έκθεση-εικαστική εγκατάσταση εξυμνεί την ιερότητα του ελαιόλαδου, τιμώντας ένα από τα καθαγιασμένα προϊόντα της μεσογειακής τριάδας «ψωμί, λάδι και κρασί».

Ο ίδιος ο Θ. Παπαγιάννης, ο οποίος εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στη Σπάρτη, αναφέρει: «Δεν ξέρω από πόσο μακριά έρχονται οι μορφές αυτές. Δεν ξέρω τι ακριβώς εκφράζουν, αν είναι θεοί ή δαίμονες, αν είναι μυθικές μορφές ή ήρωες της Ιστορίας, λαϊκοί αγωνιστές ή πνευματικοί άνθρωποι, εθνικοί ευεργέτες ή διδάσκαλοι του Γένους, φαντάσματα του νου ή εφιάλτες. Πιθανόν να είναι κάτι από όλα αυτά».

«Θεόδωρος Παπαγιάννης: “Τελετουργικό”»: στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Διάρκεια έκθεσης
1 Ιουλίου-18 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη
Τηλ.: 27310 89315 | www.piop.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί Sianti

Η αναδρομική έκθεση Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην γκαλερί Sianti και τιμά τα πενήντα χρόνια (1974-2024) δημιουργίας του σημαντικού καλλιτέχνη, κατά...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας»: Έκθεση βιβλιοδεσίας στην Κέρκυρα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας, στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Σοφία Φωτιάδου: «Out of the box _ Fearless» στη Sianti Gallery

Η ατομική έκθεση της Σοφίας Φωτιάδου με τίτλο “Out of the box _ Fearless” στη Sianti Gallery είναι μία έκθεση όπου διερευνά ανθρώπινα θέματα που αποδίδονται με μία άλλη πρωτότυπη ζωγραφική γλώσσα: η επιλογή μεταξύ (του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.