fbpx
«Ταξίδι στο χρόνο, άνθρωπος»: Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπουλούμπαση στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω

«Ταξίδι στο χρόνο, άνθρωπος»: Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπουλούμπαση στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται στον Χώρο Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω η έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο, άνθρωπος».

Η έκθεση αναφέρεται στον ρουμανικό λαό, που μετά την πτώση του κομμουνισμού προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Διατηρώντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, και την παράδοση της φιλοσοφίας του, μέσα από την πίστη του για ό,τι έχασε και αγωνίζεται να ανακτήσει, χωρίς να αλλοιωθεί από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, επιθυμεί να ενταχθεί στη Δύση, υποστηρίζοντας την πνευματική τoυ ανεξαρτησία στον Δυτικό κόσμο.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση και αποτυπώνει την καθημερινότητα του ρουμανικού λαού, όπως την κατέγραψε ο φωτογράφος μέσα από εικόνες δρόμου, το 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έγινε τον προηγούμενο Οκτώβριο, με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», και θα συνεχιστεί στο εξωτερικό.
mpoyl 02122016

Για την έκθεση φωτογραφίας θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Φλώρος, διευθυντής του περιοδικού «Fhotonet», και Ειρήνη Ευριπίδου, ιδιοκτήτρια της Evripides Αrt Gallery.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών του Γιάννη Μπουλούμπαση θα διατεθούν για την δημιουργία ενός τρίγλωσσου λευκώματος (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εν Πλω. Σκοπός της έκδοσης του λευκώματος είναι η δημιουργία ενός φωτογραφικού αρχείου documentary, το οποίο θα σταλεί σε βιβλιοθήκες, ιδρύματα, χώρους τέχνης και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού.
6csc 1190

Ο Γιάννης Ν. Μπουλούμπασης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φωτογραφία με ειδικότητα στο αρχαιολογικό ρεπορτάζ το 2003 και από το 2004 συνεργάζεται επαγγελματικά με φωτο-ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και ιστότοπους. Με τη φωτογραφία δρόμου ασχολείται από το 2009.

Ώρες λειτουργίας
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος.

Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω
Χαριλάου Τρικούπη 6-10, εμπορικό κέντρο Atrium

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί Sianti

Η αναδρομική έκθεση Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην γκαλερί Sianti και τιμά τα πενήντα χρόνια (1974-2024) δημιουργίας του σημαντικού καλλιτέχνη, κατά...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας»: Έκθεση βιβλιοδεσίας στην Κέρκυρα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας, στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Σοφία Φωτιάδου: «Out of the box _ Fearless» στη Sianti Gallery

Η ατομική έκθεση της Σοφίας Φωτιάδου με τίτλο “Out of the box _ Fearless” στη Sianti Gallery είναι μία έκθεση όπου διερευνά ανθρώπινα θέματα που αποδίδονται με μία άλλη πρωτότυπη ζωγραφική γλώσσα: η επιλογή μεταξύ (του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.