«Απολογητική στον Αριστοτέλη» και «Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας» στο Μέγαρο Μουσικής

«Απολογητική στον Αριστοτέλη» και «Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας» στο Μέγαρο Μουσικής

Το 2016 έχει οριστεί από την Unesco «Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη». Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και η Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνουν, μετά από ανάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών, το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» (WCP2016).

Στο πλαίσιο αυτό δύο εκθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 28 Ιουνίου.

«Απολογητική στον Αριστοτέλη» και «Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας» στο Μέγαρο Μουσικής

Στην έκθεση «Απολογητική στον Αριστοτέλη» (εκθεσιακός χώρος Banquet) συμμετέχουν με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Τάκης Ζερδεβάς, Δημήτρης Ζουρούδης, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μανουσάκης, Κυριάκος Μορταράκος, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Μάκης Φάρος, Γιάννης Φωκάς, Γιώργος Χαρβαλιάς.

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Ρεγγίνα Αργυράκη: «Όλοι οι εικαστικοί και δάσκαλοι που καταθέτουν τις δημιουργίες τους σε αυτή την έκθεση έχουν επί τούτου δομήσει έργα που συνδιαλέγονται με τις αριστοτελικές προτάσεις, έργα επομένως που μας επισημαίνουν με τον πιο καθαρό οπτικό τρόπο πόσο μινιμαλίσαμε την προ-εννοιακή, εμπειρική σκέψη και πόσο καταλήξαμε θυμικά ευάλωτοι σε πολιτικά, διαφημιστικά και άλλα μηνύματα της καθημερινής οπτικής ροής, με αποτέλεσμα να καταντούμε επιλήσμονες ψηφοφόροι και κακοί δημοκράτες».

«Απολογητική στον Αριστοτέλη» και «Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας» στο Μέγαρο Μουσικής

Στην έκθεση «Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας» (εκθεσιακός χώρος «Ν.Σκαλκώτας») συμμετέχουν με έργα που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για την έκθεση αυτήοι: Kelly, Όλγα Ζιρώ, Σοφιά Λιάρου, Νατάσα Μεταξά, Βίκυ Μπέτσου, Αθηνά Νικολάου, Βάλλυ Νομίδου, Σπυριδούλα Πολίτη, Βασιλική Σοφρά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει η Ρεγγίνα Αργυράκη και η Τζίνη Γεννηματά. Όπως υποστηρίζουν: «Οι Γυναίκες, όπως κάποτε οι υπεύθυνες των ιερατείων, καλούνται πλέον να ομαλοποιήσουν και να απορροφήσουν τους κραδασμούς της αντιμετώπισης του Ξένου, τόσο σε επίπεδο ενδοοικογενειακών δεδομένων, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής αρένας. Όλες αυτές οι γυναίκες εικαστικοί που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση και που, εκτός από εγνωσμένης ικανότητας δημιουργοί, είναι θυγατέρες, μητέρες, δασκάλες και περιθάλπτριες, μας φέρουν προ των ευθυνών μας ακριβώς επειδή μας επισημαίνουν πόσο πολύ λησμονήσαμε τα διδάγματα των προγόνων μας του Λυκείου του Αριστοτέλη και πόσο ένοχοι πρέπει να νιώθουμε για τούτο».

«Απολογητική στον Αριστοτέλη» και «Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας» στο Μέγαρο Μουσικής

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, τηλ. 210 7282000

28 Ιουνίου – 28 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 3 μ.μ. - 9 μ.μ.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Δαμιανός Ζαρίφης: «Ο παλμός του σχεδίου» στο Ωδείο Αθηνών

Σχέδια και ζωγραφικές μακέτες για το θέατρο από το προσωπικό αρχείο του σκηνογράφου και ενδυματολόγου Δαμιανού Ζαρίφη, αλλά και μια σειρά από κοστούμια, πολύτιμα απομεινάρια παραστάσεων που...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Τέχνη στο χαρτί – χαρτί στην τέχνη»: Εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση Τέχνη στο χαρτί – χαρτί στην τέχνη, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00), στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. Το χαρτί, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: