fbpx
Έκθεση της Βάσως Ψαράκη στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Έκθεση της Βάσως Ψαράκη στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Η εικονογράφος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους, Βάσω Ψαράκη, παρουσιάζει 170 εκθέματα από τη συνολική εικαστική και εικονογραφική της δουλειά στην Αίθουσα Εκθέσεων του βιβλιοπωλείου Πλειάδες. Κάτω από τον τίτλο «Φαντασία και Τεχνικές» η γνωστή και βραβευμένη δημιουργός θα αναδείξει τις ιδιαίτερες αναζητήσεις και πλευρές της πλούσιας παραγωγικής της διαδρομής στον χώρο των εκδόσεων.

Έκθεση της Βάσως Ψαράκη στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν πλειάδα εκδοχών και αναζητήσεων που αποτόλμησε και «ανακάλυψε» στο διάστημα 36 χρόνων η δημιουργός. Ξεπερνώντας κάθε φορά στερεότυπα και μανιέρες μιας ευχερούς αναγνώρισης, δοκίμασε και δοκιμάστηκε σε νέους τρόπους, εμπνεύσεις και τεχνικές, (αερογράφο, φωτογραφία, χαρακτική, μονοτυπίες, κολάζ κ.ά.) που κάθε φορά οριοθετούσαν καινούριες αισθητικές καταστάσεις στην προσπάθεια να αποδώσει την ατμόσφαιρα του κειμένου. Οι πανεπιστημιακοί, οι μελετητές και οι ερευνητές, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από την ίδια τη δημιουργό τα στάδια και τις ανησυχίες αλλά και τα επιτεύγματα απ’ τα οποία πέρασε και περνά, ως σήμερα, η αναζητητική της προσπάθεια στον τομέα της εικονογράφησης. Κάθε Σάββατο μέχρι τις 7 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, η εικονογράφος θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλεί με τους επισκέπτες.

Βιβλιοπωλείο Πλειάδες
Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι
Τηλ.: 210 7249604

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα»: έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι», ο Αμερικανός καλλιτέχνης Brice Marden (Μπράις Μάρντεν) παρουσιάζει το έργο του σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.