fbpx

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση του μεγάλου εικαστικού Γιάννη Σπυρόπουλου, το Ίδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου και το Μουσείο Βορρέ παρουσιάζουν τη μεγάλη αναδρομική έκθεση: «Γιάννης Σπυρόπουλος – Ένας νέος αιώνας για τον κλασικό της Αφαίρεσης». Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται δεκάδες έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου, αλλά και από σημαντικές ιδιωτικές συλλογές, που αποτυπώνουν τη μακρά ζωγραφική διαδρομή του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη.

Η έκθεση συνιστά μια σε βάθος ματιά στο πλούσιο έργο του πιο συστηματικού και συνεπούς εκφραστή της Αφαίρεσης στην Ελλάδα. Οργανωμένη χρονολογικά, ανατέμνει όλα τα στάδια της πορείας του Γιάννη Σπυρόπουλου, ιχνηλατώντας πενήντα χρόνια εικαστικής δημιουργίας ενός απερίσπαστου δεξιοτέχνη, ενός χειρώνακτα, που με ύφος απόλυτα προσωπικό, τόλμη και αφοσίωση, επιδίωξε την απεικόνιση του μη ορατού, του απόλυτου. Ο ίδιος έλεγε: «Άπλωσα το σκοτάδι για να βρω το φως» και μιλούσε πράγματι για την ακτινοβολία που κατάφερε να δει, να συλλάβει και να ζωγραφίσει.

Για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του, η έκθεση αυτή έρχεται να υπενθυμίσει τη σημασία αλλά και τη διαχρονικότητα του έργου του. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβάλλεται βίντεο με το έργο όλων των καλλιτεχνών που έχουν τιμηθεί με το Έπαθλο Γιάννη Σπυρόπουλου τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ παράλληλα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολικής ηλικίας.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου – 30 Ιουνίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 19:00-22:00, Σάββατο 10:00-19:00, Κυριακή 10:00-14:00
Επιμέλεια έκθεσης: Όλγα Δανιηλοπούλου, Νεκτάριος Βορρές
Μουσείο Βορρέ, πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία, τηλ.: 210 6642520, www.vorresmuseum.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.