fbpx

«ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΙ» ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΛΩΤΑΚΗ

«ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΙ» ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΛΩΤΑΚΗΝέα έκθεση του γνωστού εικαστικού στο ξενοδοχείο Porto Paros στην Πάρο.

Τα «Μονοπάτια Μνήμης» είναι ένα σύμπλεγμα από μονοπάτια που διασταυρώνονται στις αντιθέσεις: παρελθόν-μέλλον, χειρωνακτικό-τεχνολογικό, υλικό-άυλο.

Το ταξίδι στα μονοπάτια αυτά συμβολίζεται με τα δύο μεγάλα αρχετυπικά σκάφη που είναι αναρτημένα στον χώρο. Το πρωταρχικό ερέθισμα δόθηκε από τη θέαση βραχογραφιών σε παλαιολιθικές πόλεις της Μάλτας, και οδήγησε στη δημιουργία έργων με χάραξη από φωτιά, που απεικονίζουν σύμβολα αναγνωρίσιμα από διάφορους πολιτισμούς.

Στη σειρά έργων 40x40cm μεικτής τεχνικής διερευνάται η διαδραστικότητα μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής μέσω της επεξεργασίας παραστατικών φωτογραφικών εικόνων (στην παρούσα επιλογή πρόκειται για αρχαιοπρεπή ιταλικά αστικά τοπία). Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από αρνητικά μεγάλου μεγέθους σε γυαλί, όπως χρησιμοποιήθηκαν στο πρώιμο στάδιο της Φωτογραφίας. Στις εικόνες επέδρασε ο χρόνος αφήνοντας στην επιφάνεια μούχλα και υγρασία. Ο Ζολωτάκης τις επεξεργάστηκε με υπολογιστή δημιουργώντας μια νέα «ψηφιακή» φθορά. Το αποτέλεσμα εκτυπώθηκε πάνω στον καμβά. Κάθε εικόνα περιέχει ένα λατρευτικό τάμα άντρα ή γυναίκας, το οποίο συμβολίζει τον ταξιδιώτη, τη σιωπηλή μνήμη. Στο τελικό στάδιο χρησιμοποίησε ακρυλικές χρωστικές ουσίες, γραφίτη και λακ.

«ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΙ» ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΛΩΤΑΚΗΑπό τα ίχνη της ύλης περνάμε στα ίχνη του άυλου, «πνευματικού», «ψυχεδελικού», με τη βοήθεια πολλαπλών αναλογικών λήψεων μικροφωτογραφίας φυτικών ινών. Τα έργα αυτά υπάρχουν όταν υπάρχει φως. Όταν αυτό σβήσει εξαφανίζονται. Παραπέμπουν σε προïόντα εργαστηρίου βιογεννετικής.

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική, φωτογραφία, γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξοτυπία και ζωγραφική στην Minerva Art Academy στο Groningen της Ολλανδίας. Το 1990-1991 εργάστηκε ως καλλιτέχνης στο SCAN (πρώην Εθνικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας για Γραφικά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κινούμενα Σχέδια και Πολυμέσα). Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη και την Ασία.  

www.zolotakis.com

Διάρκεια Έκθεσης : 26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου 2013,

Τρίτη & Πέμπτη: 10-12 π.μ.& 6-8 μ.μ., Σάββατο: . 10 π.μ-1 μ.μ

(Αίθουσα ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ξενοδοχείο Porto-Paros, Κολυμπήθρες, πριν το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Δέτη, τηλ.: 22840 52669).

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ στο Πάρκο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.